Hunddagis

Många vill skaffa hund trots att de jobbar och inte är hemma så mycket. Men en hund klarar inte av att vara ensam hur länge som helst och det finns inte alltid möjlighet att ta med hunden till jobbet. Då kan ett hunddagis vara den perfekta lösningen.

6123976-massor-med-hundar

När man har hund behöver man se till att tillfredsställa alla behov som den kan ha och ta hand om den på ett bra sätt. Att köpa den rätta utrustningen och de kläder som behövs, är självklart oerhört viktigt. Det är även av stor vikt att man ser till att motionera hunden och hålla den ren och fin. Men hunden behöver utöver dessa saker också en stor portion kärlek och mycket sällskap. För de som har ett upptaget liv och inte kan ge hunden all uppmärksamhet som den behöver, kan ett hunddagis finnas där när man själv inte kan det.

För att hitta ett bra hunddagis kan man prata med uppfödaren som man köpte hunden av eller sina vänner och bekanta som har hundvana. Alla hunddagis är väldigt olika och det är viktigt att man hittar ett dagis som passar både en själv och sin hund. En sak man kan kolla efter när man väljer hunddagis är om det har fått några anmärkningar från länsstyrelsens djurskyddsinspektörer. På de flesta dagis får hunden umgås med andra hundar. På vissa finns till och med extratjänster som träning, kloklippning och pälsvård.

Det finns till exempel rullande hunddagis. Dessa dagis hämtar upp hunden hos ägaren på morgonen, aktiverar den under dagen och lämnar sedan tillbaka den på eftermiddagen. På vanliga hunddagis sitter hundarna ofta i ett bås under en längre tid på dagen. Här är hunddagiset istället i en skåpbil med burar i för att plocka upp hundarna. Under dagen får hundarna vara ute och göra olika aktiviteter, som att bada i en sjö eller gå på skogspromenad.