Hundar dök upp på begravning

Att hundar är fantastiska djur och för många människans bästa vän vet vi. Men hur fantastiska de än är så kommer historian om de hemlösa hundarna som dök upp vid en begravning alltid att få oss att bli mållösa.

10616989-english-mastiffHistorian handlar om en kvinna i Mexiko som under hela hennes liv har varit en stor hundvän och matat hemlösa hundar. Det i sig är ingen stor berättelse utan det är vad som händer sen som gör att så många tidningar skriver om händelsen. Vad som hände var att när kvinnan sedan skulle begravas så dök hund efter hund upp för att få säga sitt sista farväl till kvinnan och lägga sig bredvid kistan för att visa sin kärlek. Ja, på vilket sätta ska man annars beskriva händelsen. Enligt Aftonbladet.se tog det hela fart när dottern till den avlidne kvinnan postade bilderna på Facebook och det fick en enorm spridning.

När kistan fördes bort den 15 mars så bildade hundarna till och med en slags procession efter kistan. De lämnade Margarita först när kroppen kremerats.(läs mer)

Magi. det är ett bra ord att beskriva det hela. och även i Sverige så finns det många hundar som är i behov av lite kärlek i form av en familj. Om man då väljer att ta hand om en hemlös hund så är det dock mycket man måste kolla upp först då det handlar om ett stort ansvar. En veterinär i Stockholm som vet vad som är bäst för djuret är Sollentunadjurklinik och som man kan kontakta för att få råd och tips samt göra undersökningar så man ser att allt står rätt till. Världen behöver mer kärlek!